فیلترینگ به ضرر مردم!

فیلترینگ، مصداق ناکارآمدی در مدیریت!

بافق (ندای پارسیان) - یک کارشناس مهندسی کامپیوتر از فیلترینگ به عنوان ناکارآمدی در مدیریت سخن گفت.

قطع اینترنت بین الملل، ملی شدن اینترنت یا به عبارتی فیلترینگ در کشور با توجه به تدابیر امنیتی و سیاسی صورت گرفته که مشکلات عدیده ای بر مردم تحمیل می کند و هیچگونه پاسخ مورد قبول و قانع کننده ای به چرایی آن داده نمی شود.

فیلترینگ از جمله ابتدایی ترین موضوعاتی بود که مردم پس از اینترنت با آن آشنا شدند. این مسئله از سال ۱۳۸۱ در کشور اجرایی شد اما مشکلات مهم و اساسی برای مردم از فیلترینگ سال ۱۴۰۱ به بعد ایجاد و بر زندگی مردم عادی هم سایه انداخت.

به دلیل شیوع کرونا در کشور و بسته شدن مغازه ها و فروشگاه های حضوری، فروشگاه های اینترنتی و ارائه خدمات به صورت آنلاین مورد استقبال مردم قرار گرفت و به درستی بستری مناسب برای فعالیت های اقتصادی چه در دوره کرونا و چه پس از آن به شمار می آمد.
اما موضوع فیلترینگ فضای مجازی به خصوص شبکه های اجتماعی باعث رکود اقتصاد مجازی شد و بسیاری از کسب و کار های خرد و کوچک را نابود کرد علاوه بر اینکه به گزارش نت بلاکس در ۱۷ روز ابتدایی فیلترینگ به اقتصاد کشورمان ۱۷ هزار میلیارد تومان زیان وارد شد.

در کنار این مسئله، توجه به گردش مالی پنجاه هزار میلیاردی فیلترشکن ها در کشور از زبان نماینده چابهار این حس ناکارآمدی در مدیریت و تصمیم گیری های کشور را در مردم دو چندان می کند.

به راستی چرا نباید با اتخاذ تصمیمات بهتر و کارآمدتر، هم به کسب و کارهای کوچک در این شرایط اقتصادی کمک کرد و هم از رانت و مسائل این چنینی جلوگیری نمود؟

* سیدمجتبی میرسلیمانی

* کارشناس مهندسی کامپیوتر